It's raining maan!

Det är inte okej att säga att det är vinter nu, förlåt alla som tror det men jag tycker att ni har fel. Vinter i Sverige är likamed snö, ser ni någon snö? Troligen gör ni inte det och om det är så, så blir jag lätt avis. Här regnar det nämligen som vanligt och jag tycker nästan lite synd om Anna-Karin som kommer hem från Tailand (mm) imorrn och med all sannolikhet kommer mötas av det här vädret.

Kvällen spenderades hos Linnea med henne, Frida och några fler, var aschill och kul att träffa Linnea igen. Dessutom åt vi gottigottgott, spelade guitar hero och sjöng sing star, det var nice och måste verkligen göras om snart.

Pusshej :*

Jul, jul, snart är det jul.

Sista november idag och julen kommer närmare och närmare, det är nästan läskigt. Jag har inhandlat min första julklapp - vispar till lillebror, nog för att han gillar att baka men jag hoppas att han ska använda dom till trummorna. Dessutom taggar jag julkalendern imorgonbitti, jag hoppas verkligen med hela mitt hjärta att den inte suger lika mycket som förra året men det är väl bara att vänta och se.

Stannade lite halvt frivilligt på psykologin idag, våran lärare är så himla skön. Praktikanten var hemma för vård av sjuk katt (KATTastroof!) och våran lärare kunde inte göra nåt, vi frågar vad vi ska göra och hon bah; jag vet inte, vi kan inte göra nåt? Slutade med att vi skulle göra sånt som vi inte hade gjort klart så jag tog mig i kragen och gjorde uppgiften som var oinlämnad. Nu är det bara kemi-labbrapport x2, matte nationella och psykologiprov kvar innan jul, hoppas att det inte kommer upp mer.


Pusshej :*


Trust and faith.

Can't sleep, cause everything changing, 
you don't want to leave things behind.
Can't breathe there's too many things,
going on, going wrong in your life.


I've been there, we've all been there.
If not you will get there - sometime.




Pusshej :*

Första advent.

Det här är troligen första gången som jag sitter i stan på första advent, resten av familjen är i Skellefteå och ser på hockey. Jag hade kunnat åka dit men att ta en buss klockan tio för att se på Oskars knattematch kändes inte riktigt värt. Förhoppningsvis får jag med mig nån ner på stan idag eller i afton, jag har hört att det ska vara rätt mysigt där nere vid första advent.
Skyltsöndagen i Ånäset som jag i princip säkert har besökt i alla mina 17 år skippas också idag men jag tror inte att jag missar så mycket direkt. Den var bättre när det var dom i våran ålder som sålde fika, godis och kransar än nu - om ni förstår vad jag menar, tomten i kåtan känns inte heller lika tilldragande. Jag tror att det som uppskattas mest i Ånäset kan vara grillringarna med gratis korv
--> värme, mat och gratis i samma mening är väldigt uppskattat en kall novemberdag.

 

Pusshej :*


Imorgon kan jag sova.

Ibland känns det lättare när man vet vad människor tycker att ens negativa sidor är, då kan man göra något åt det eller bara skita i det. Mycket lättare än att älta, fundera och tro på massa saker som ändå inte stämmer.

"Varför ska jag tro att dom tycker illa om mig när dom inte har sagt det?" - P

Pusshej :*


Ingen snö på taken och tomten är inte vaken.



Äntligen är det minusgrader ute men självklart så har det ju slutat regna istället.
Ikväll blir det bara lugnt och chill, jag är trött - inte bakis, bara trött.

Pusshej :*


Party, party!

Summa sumarum av kvällen: Trevlig, onykter och efterlängtad.




Pusshej :*


18-taggars-tagg!

Har träningsvärk i hela kroppen, speciellt i armbågsvecken och det man skulle kunna kalla biceps. Älskar sånna gympalektioner när man inte märker att man tränar utan bara kör på, t ex så hjulade jag i princip en hel lektionen. Dock förjäves eftersom jag fortfarande inte ens är nära att klara av det, det blir väl att träna sate i sommar kanske.

Ikväll blire PARTY och jag är mer taggad än jag vet inte vad! Längesen jag kände mig såhär sugen på att röjja och det är en härlig känsla!

Till Sanna:
Jag förstår varför du lever på taggen, när den väl kommer är det så fruktansvärt underbart!

Natten spenderades på Fridas soffa och jag fick inte jättemycket sömn så jag funderar på att ta en snabb nap innan det blir middag at Carros place, men det är annat som ska göras också, typ diska. JIPPIE!

Jag känner inte för att bomba matbild nu, har inte ätit någon maträtt idag heller så det känns passande att bara låta bli (jag är inte onormal utan äter bara skollunch på Vildmannen, då blir det så ibland).

Pusshej :*


Lite nostalgi sådär.

Sitter i Fridas soffa och chillar, skulle hjälpa henne med lite matte men tycker hon verkar fixa det galant! Eftersom jag är för lat för mitt eget bästa så kommer jag med all säkerhet sova här fast jag inte måste vilket möjligtvis medför att det blir en lektion på draggen imorrn innan kemin. Har nämligen egentligen en kort sovmorgon imorrn, för er som inte går i min klass. På kemilektionen väntas förresten massa fika - igen och jag medger skamset att jag typ är less på fikat nu. Pysseldagar hit och fikadagar dit, gemenskap och socker och blä. Förlåt. Nu borde jag kanske lägga till vilken underbart mysig klass vi har som orkar dra ihop massa sånt här men det känns inte riktigt ok att vi har ett matteprov på måndag som vi hade kunnat slippa. Kul att alla är så jätteduktiga och ambitiösa, verkligen jättekul men jag kommer i alla fall inte orka ta det här provet så himla seriöst.

Eftersom jag inte har min dator här utan sitter på Fridans så ska jag leta fram nån smaskig bild nu, troligen blire nå old times från skogen.



Skolavslutningen i nian, fråga inte vad som hände med ögonbrynen och jag har ingen aning om varför jag och Frida har samma konstiga min på munnen. (Om den här bilden känns taskig Frida så kan jag påminna dig om våldtäckten på min bilddagbok - allt är nog ok mellan oss.)



Helt random skrev dom här tre tjejerna plus en till, till en random kille i grön tuppkam den här kvällen i april, senare skulle killen dock visa sig bli mer och mer orandom.



Pusshej :*

Det regnar.

Den annars så behagliga resan nerför mördarbacken kändes helt plötsligt inte alls lika underbar, ett par dyngsura jeans senare så får vi i alla fall tacka för att jag inte upplöstes som socker i tevatten.

I slutet av november ska det inte regna konstant två veckor i rad, åtminstonde inte i min värld. Mindre än en månad kvar till julafton och jag vill inte ha en grön jul. PUNKT SLUT.

Måste kanske lägga till att det har varit en bra dag också, nu när jag är innomhus ska jag lyssna på hur regnet smattrar på fönstren och njuta över att jag börjar tjugo över tolv imorrn.

Pusshej :*


Mindre än en månad till julafton, det är galet.

Idag har jag chillat på stan som det så fint heter, även om jag har kommit fram till att chilla skulle kunna vara en synonym till att inte göra något alls med den skillnaden att man inte är själv.

Här kommer dagens matbild, fast det kändes bra med en lite sliskigare:



Recept, bananer stekta i råsocker:
Ta en banan,
sliza den lite snyggt,
täck med massa råsocker,
stek i en panna med pluttelite smör.
Ät med glass!

Pusshej :*


Det är svårt att hitta en rubrik när man inte riktigt vet vad det är för något.

Idag slutade vi klockan ett eftersom elevrådet bara hade någon temadag som jag, Carro och typ alla andra inte orkade. Vi gick till badhuset och tränade ett bra tag och efter en lång seg dusch och påklädning med diverse tillfixning så gick vi ner på stan för att se New Moon. Vi åt en god taco-tallrik på Starz i up2, köpte godis och såg bio för glatta livet. Det var riktigt längesen faktiskt, både bio och en ensamkväll med Carrogumman, väl behövligt för oss båda tror jag.



You're really something but I almost wish you would turn into nothing
- anything but this.
Mina tankar vandrar iväg, dom är inte där dom ska och fokuserar inte på det jag vill.
Jag önskar att det gick sätta ord på det, det här går inte ens sätta ord på.
Är det bara så enkelt att jag inte kan tillåta mig att behöva någon?
Jag vägrar tro att jag är beroende av någon.
Lär mig att lura mina tankar, led dem på villovägar.

Pusshej :*

"Är det hemmagjorda köttbullar? MEH! Orkar du inte gå till affärn?" - anonym kusin.

Nu sitter jag här ännu en tisdag i älsklingsfåtöljen och hinner med att skriva ett blogginlägg.

Anledningen:
Jag går upp tidigt för att hinna duscha men kommer ihåg att jag och Carro ska träna så då tar vi det senare idag. Eftersom det ändå är rätt skönt att hinna ta det lugnt på morgonen så bestämmer jag mig för att gå upp i alla fall, något jag inte brukar lyckas med annars. Efter att jag plockat in tvätten, packat träningsväskan, tvättat av mig, sminkat mig, klätt mig och ätit frukost kommer jag på att det är Tisdag idag. Som vanligt på varje tisdag börjar Ar2N 9.10 och inte 8.25, jag bor fem minuters cykelväg från skolan så jag var klar ca en timma innan avgång - TOPPEN.

Dagens mål: Att fakitkst komma i tid till skolan nu när jag har varit färdigt i knappt en halvtimma, i tid innebär väl att lämna hemmet strax före nio - håll tummarna!

Dagens maträtt: Hemmagjorda köttbullar made by moi för cirkus tre helger sen, jag tyckte typ inte att dom var så goda men resten av familjen åt för glatta livet. Mamma fick stå för själva blandningen så kryddade jag, kladdade ut dom till bollar och stekte dom i ugnen med lite gosaker.















Pusshej :*


Är det så att jag äter onormalt mycket eller gillar jag bara mat?

Har tömt kameran på bilder och det var massa matbilder, så denna vecka får gå i ätbarhetens tecken.

Här kommer den första, dagens maträtt var kebab med massa goa grönsaker, tända ljus och ingen dator:




Förövrigt så var Andreas här idag och skrev lite på sin labbrapport, det var härligt med sällskap.
Imorrn blir det New Moon på bio med Carrogumman och en ny bild till er!

Pusshej :*


Det var två snickare och en såg, hur många var blinda?

Kommentera vad det första ni tänkte på var! Tog frågan från kusin Elinns blogg och den visade sig faktiskt vara klurigare än jag först hade trott när jag frågade några random utvalda på msn. Självklart kom förklaringar och sånt efteråt men det här är första orden av offren efter att frågan blivit ställd:

Det var två snickare och en såg, hur många var blinda?

-          Ingen var blind

 

Det var två snickare och en såg, hur många var blinda?

-          haha vah xP

 

Det var två snickare och en såg, hur många var blinda?

-          hahahahahahhahahahaha

-          jag vet inte :D

-          jag vet itne vad du menar :(

 

Det var två snickare och en såg, hur många var blinda?

-          jag skulle säga ingen

 

Det var två snickare och en såg, hur många var blinda?

-          jag hajar inte

 

Självklart är inlägget sjukt objektivt men jag har inte ändrat eller lagt till något utan det är som sagt första orden som ploppade upp hos dom.

 

Pusshej :*


Into the wild.

Har precis vaknat efter en tolv timmar lång natt, helt galet men väl behövligt. Nu måste jag skynda mig upp och läsa på mammas "plocka undan"-lista så jag inte får smisk när dom kommer hem från..
Da dum. da dum. da dum...
hockeyn! Den här gången är det lillebror som har match hoppas att det går bra för dom, ångrar dock inte mitt val att sova istället. Får väl se om det blir fotbollsträning senare för min del, beror kanske på hur duktig jag hinner vara nu innan dom kommer hem.

Aja, måste pysa!
Pusshej :*

Horoskop och sommarminnen.

2009-11-21, Fiskarna:
Andra lägger märke till dig nu.
Det är bara positiva omdömen du får höra.
Du uppfattas som kunnig!


Pusshej :*

Lagat frukost, bakat, lagat lunch, lagat middag.

Av någon konstig anledning så var det jag fick fixa familjens middag också, om ni har läst inlägget under så kanske ni förstår att jag nästan var nervös. Resultatet blev tack och lov god, ätbar tacos och kakorna var egentligen inte heller så farliga bara lite skumma. Känns som att jag har stått i köket hela dagen, kanske bor det en liten hemmafru där inne någonstans.

Ni vet B&J's med smak av cookie dough? Så smakade degen till kakorna som blev misslyckade så jag skulle ju kunna sikta på att göra glass istället för att faktiskt baka ut dom.

Nu ska jag komma på nåt sätt att roa mig medans resten av familjen, läs hockeynördarna, vill se en match där inte ens AIK spelar. Dessutom verkar jag bli själv att se robinson på fyran ikväll, vi känner ju en kille som är med! Det är nästan lite coolt, dock ocoolt att de andra familjemedlemmarna är mer intresserade av hockey. Ikväll blir det än chill kväll, ännu chillare än igår och framförallt med tidigare sänggångg.

Pusshej :*


Hells kitchen.

Dagens köksbedrifter: 

- En sats konstiga, halvbrända cookies

- En helbränd blodpuddingsbit


Pusshej :*


Leva livet, nu ska jag leva livet.

Klockan börjar bli mycket va? Jo jag vet, men för det första så är jag typ inte trött (inte så trött som jag borde va i alla fall) och för det andra så finns det ju roligare saker än att sova här i livet!

Åkte med A-M från stan och hon kom lite senare än planerat så jag hann faktiskt diska, plocka undan och dammsuga vilket var väl behövligt kan jag lova. Väl hemma åt jag halvtaskig middag bestående av en halv kycklingrulle, sallad, risgrynsgröt och golimpa med kaviar + efterätt: bananer stekta i råsocker och glass - det blir en komplett trerätters middag va?

Sen har vi bara chillat framför tv:n med idol och lirat gärnet på singstar, lite roande när man har tre individer som är hesare än den andra och en fjärde som helt enkelt inte klarar av att förlora. Kan väl gissa att det lät lite SÅDÄR om vi säger så. Men det var kul åtminstonde och mycket sång plus en långt gången klocka gör att det känns av i min hals.

Imorgon ska mamma till lilla staden Skellefteå och kolla på möbler, pappa och lillbror har hockey och jag hoppas innerligt att den sovande varelsen i soffan kommer skona mig från väckning imorrn. Jag förstår inte riktigt varför men av någon anledning är det där pappsen verkar sova nu, bra för diverse rygg- och sömnproblem I guess.

Stycket här ovan borde betyda en chill dag för mig där jag bara kan sova sova sova men jag tvivlar, jag tvivlar stark och jag känner min familj. Dessutom ska det städas hela helgen lång, eller inte städas men plockas undan för någon annan ska visst städa åt oss vilket jag tycker låter ganska awesome.

Jag återkommer lite senare på dagen! (Jag hade nästan kunnat lura någon att jag inte alls inte har gått isäng utan redan vaknat istället, hade ni trott på mig om jag hade skrivit det?)

Pusshej :*


Dagen i punktform.

  • Vaknar i Fridas säng
  • Lunch på the dragg
  • Massa hejjande på olika människor där
  • Musik- och danstreornas sceniska projekt

Eftersom jag inte har satt mig in i kemin än så har det varit en allmänt rolig och bra dag!

Pusshej :*


1,4-dietyl-2-metyl-2,5-dekandiol.. Nä.

Som väntat så blev det inte speciellt mycket kemiplugg men jag är faktiskt inte så orolig, även om inte mina andra klasskamrater tar Sannas ord som något gott så gör jag det. Tack Sanna, du kan ha räddat resten av den här halvan (tills provet ligger framför mina ögon och jag inte vet vad jag ska skriva möjligen).

Hur som haver så är klockan mycket och jag vet inte riktigt vad jag gör vaken eftersom jag har tänkt ta mig upp klockan tio imorrn, kemi you know. Då blire troligtvis också lunch on the dragg med Fridolinen som jag för övrigt har haft en kanoners bra kväll med, piggelinen var nog också en stor del i den goda stämningen!

Nån gång ska jag väl sova, så godnatt allihopen.
Pusshej :*


Chills med the Fridz.

Ligger hemma hos Frida och cillar innan dödens kemi kommer att knacka på min dörr. Inget att skryta om till skillnad från att jag inte har en enda lektion imorrn! Skulle egentligen vara ambassadör men eftersom AnnaSara troligen är den raraste människan i världen så skulle hon köra istället för mig och Carro. Flurkis-bussarna är nämligen så fucked up så att hon var tvungen att vara på skolan halv elva trots att vi "börjar" vid halv tre. Fast det är ingen lektion vi har utan utan vi ska få se musik- och danstreornas ska sceniska projekt - kommer bli awesome tror jag!

Kvällens planer blir nog som sagt kemiplugg hos Frida som kommer resultera i att jag inte orkar gå hem, alltså att jag sover här. Ska dra med henne på föreställningen imorrn också så det blir nice, måste verkligen läsa lite kemi imorgon"bitti" men vi får väl se hur det går med det...

Pusshej :*


Känsloknappar och skogsutflykter.

Ibland klarar folk av att finna av dom största känsloknapparna på nåt mysteriskt sätt som ingen förstår. Det är som att allt plockas upp på ytan men jag kan fortfarande inte ta på det, den glansiga vattenytan ligger i mellan och stör. Jag kan gissa vad det är men så plaskar det i vattnet och ringarna döljer det som borde synas så väl. Det kanske finns någon som förstår mitt babbel men jag tar inte illa upp om ni inte gör det, största problemet är ju just att jag inte förstår det själv. En känsla av kasshet tornas upp i kroppen men utan att veta vad den kom ifrån är det svårt att göra något åt den.

Ikväll strax efter klockan tio tog jag på mig jackan, mössan och hörlurarna och stövlade ut genom dörren utan ett mål. Gick en stund och tänkte kanske sätta mig på en bänk men det kändes inte rätt så jag fortsatte att gå. När jag kom mot mördarbacken (Rönnbärsstigen) blev skogen så lockande att jag inte kunde låta bli, jag stegade upp på skidspåret och fortsatte gå. Kanske ska tillägga att jag i princip aldrig någonsin har gått i den skogen, vägen jag gick på (ministig för vissa?) ledde ut på en större där jag var tvungen att välja riktning. Efter att ha ägnat en tanke åt det så kom jag fram till att den ena nog ledde ut på vägen, självklart tog jag den andra. Några meter längre fram kunde man se ljus genom skogen så jag valde att ta en stig tvärs genom den mörka skogen och kom ut på ett likadant spår. Det var belyst på spåren där jag gick förutom den stigen, i slutet på den slängde jag också det sista mandarinskalet för att markera vars jag skulle svänga av sen när jag kom tillbaka - om jag kom tillbaka. Efter att ha följt min skogskänsla så kommer jag tillslut ut högst upp på Bräntberget och en konstig lycka spred sig i hela kroppen. Jag ställer mig mellan liftarna, lutad mot en pinne och står. Vinden i ansiktet, alla lysen av staden där nere och total tystnad om lurarna åkte av. Jag stog där några minuter och bara andades, njöt, det var längesen jag kände en sån frihetskänsla och jag älskade det. Nästan en liten adrenalinkick av att ändå vara så pass högt upp och ändå en sån otrolig trygghet - underbart.
   När jag sedan återvände hemmåt lättade det ännu mer, att hitta var inga problem för jag visste ju att det t ex skulle komma en backe före stigen. Utan att ha gått spåret förut och trots mörkret så kändes skogen busenkel, den lär besökas och utforskas igen.

Jag hoppas nästan att ni orkade läsa för det känns som att det var längesen jag hade ett "riktigt" blogginlägg, det här är nog as open as it gets.

Pusshej :*


Troligen en av dom bästa filmerna.


Nåt ska jag väl lyckas pressa fram.

Som ett videoinlägg fast utan bild.
1. Jag är fortfarande hes
2. Gammal och gnällig, men jag kom på att den inte var upplagd så what the heck
3. Inspelad 2002 men visst blir man som glad av den?



 

Pusshej :*


Inte ens luft i luften.

Jag har vaccum och skrivtorka - ber om ursäkt.

Pusshej :*


Bara för att jag inte orkar egentligen.

25 frågor om dig själv.
Röker du ? njä
Snusar du ? nepp
Skolkar du ? inte ofta
Gör du frukosten själv ? japp
Har du suttit i rätten ? nope
Har du slagit ner någon ? tyvärr inte
Har du pussat någon av samma kön ? ja
Har du varit på strippklubb ? nä
Vad gör du när du blöder näsblod ? har bara gjort det en gång
När grät du senast ? precis en vecka sen
Vem kan du prata om allt med ? ingen om allt men oftast någon
Har du solglasögon ? ja men använder inte
Skriv en mening på engelska ? I will remember you
Vem pussade du senast ? lets keep it a secret
vem kramade du senast ? Cecilia!
Vad är din högsta önskan just nu ? har ingen, sorgligt men sant
Vad heter den hårspray du använder ? äger ingen
Vem gillar du ? man gillar väl många
Vilken färg har du på tröjan du har på dig ? "det svarta hotet"
Har du string på dig just nu ? sorry
Känner du någon som heter Niklas ? jaa, alldeles för många faktiskt
Har du bärbar data ? yes
Är du blyg ? nja jag tror inte det, sådär
Vad tänker du på just nu ? ovanligt lite

VAD FÖREDRAR DU PÅ DET MOTSATTA KÖNET ?
Mage,ben eller armar ? oj, spelar inte så stor roll, fast jag faktiskt blivit Avskräckt av ett par ben en gång..
Bruna,blå eller gröna ögon ? grön-blåa kanske, beror ju på vad han har!
Långt eller kort hår ? inte hästsvans
Lång eller kort ? längre än 1,75
Charmig eller rolig ? dom går ihop
Röker eller snusar ? kanske snus
Vad kollar du först in på det motsatta könet ? typ om de verkar lätta att umgås med kanske
Hur stor betydelse har kläderna ? hela och rena kan ju vara skönt men vem bryr sig
Gillar du någon just nu från det motsatta könet ? GILLAR!? jag är inte kär
Gillar någon annan dig just nu ? kanske, men inte den som ni tror

HAR DU
blivit kysst ? jepp
stått på scen ? jojjamensan
varit med om en bilolycka ? tror typ inte det
klättrat på berg ? självklart, dock inte så höga

ANTINGEN ELLER
Kallt eller varmt ? kallt så man kan mysa
Blått eller rött ? rött
Regn eller snö ? snö självfallet
Ull eller bomull ? är det inte ull som sticks? - bomull
Rosor eller tusensköna ? rosor är röda
Vår eller höst ? sprolla roll
Historia eller vetenskap ? beror på den som lär ut
Matte eller engelska ? matte är roligare men engelska är chill

ÖVRIGT
Svär du för mycket ? kan jag inte påstå
Vilken låt lyssnar du på just nu ? It Only Hurts tydligen, nåns bloggmusik
Hur ser ditt skrivbord ut(till datorn) ? mjuk med ett lakan över
Hur är vädret just nu ? halvkallt och snöigt
Vart skulle du vilja åka ? jag vet inte..
Vill du ha barn ? inte atm men ja
Isf vad skulle dom heta ? Emerensia! haha nä jag vet inte

SENASTE SOM DU
träffade ? pappa
pratade i telefon med ? Andreas
sov tillsammans med ? FRIDA!!

Pusshej :*


Jag borde ha skrivit siffror på "röst-uppdateringen".

Nu är det i alla fall typ bättre beroende på hur man räknar, jag är nämligen fortfarande grymt hes och nu har hostan satt igång. Skulle vara sjukt komiskt om jag fick 2-3 månaders hostan igen (den som försvann för kanske en månad sen) och jag förstår inte vad som är så attraherande för virus i min kropp?
Dock kan jag fortfarande inte direkt svara på om jag är sjuk eller inte.. lite hes, hosta och ont i halsen men still - när är man sjuk? Jag har ju aldrig feber så då skulle man ju kunna påstå att jag aldrig är sjuk, fast jag är alltid förkyld så då kanske jag alltid är sjuk. Det är lite svårt det där men i alla fall när det gäller träningar och idrottslektioner är jag sällan sjuk, får man välja mellan sport och en idrottsuppg. är valet inte svårt, åtminstonde tycker inte jag det.

Kan sammanfatta med att det har varit en bra, helt okej vecka och nu hoppas vi på en bra helg!
Pusshej :*

Röst-uppdatering igen.

Jag kan bara prata tydligt när jag viskar och ändå inte högre än en starkare viskning när jag försöker prata normalt. Det går ju bra när jag är själv och att vara tyst är inte så himla jobbigt förutom när man vill något; kemilektion - du förstår inte - du kan inte göra något åt det. Tack säger jag bara och tagga kemi och samhällslektion imorrn, en där man omöjligt fattar allt och en som går ut på att man ska prata. Det kommer bli en spännande morgondag och ja förresten, ni som möjligen tänkte att det var skönt att jag åtminstonde kan kommunicera med viskningar forget it. Om jag inte vill utsätta mig för en permanent skada på stämbanden eller möjligen att vara stum i veckor så är viskningar, harklingar och onödig hosta typ det sämsta som finns.

Life is good, life is wonderful - Nja.

Om vi bortser från hela jag-har-ingen-röst-incidenten så verkar livet faktiskt ganska bra för tillfället. Har ju fått hänga med Frida i några dagar, trots lite sömn så går liksom allt så mycket lättare när man får göra nåt helt annat på kvällarna. Tummen upp för umgänge säger jag bara - den trenden ska fortsättas!
   NU kom jag på att vi borde ha sett a-ekonomi till sammen imorrn men, jag kan ju ändå inte redovisa mina frågor och svåra ord utan röst. Sitter nu och väger mellan sista tio minuterna på oth eller aktuellt - vad skulle du ha valt?

Pusshej :*


Man ska öppna sina hjärtan.

Hejsan hoppsan, här kommer en liten snabb uppdatering:

Energinivå: Låg
Humör: Fullt tillräckligt bra
Hunger: Mättat
Saker to to: Inte mycket att oroa sig för
Status: Har typ ungefär inte så mycket till röst alls

Äre inte bättre med en lite halvdassig uppdatering än ingen alls?

Pusshej :*


Min röst tar nya toner.

Hejhej, kom på att jag inte skrev igår och hur sjukt fjantigt det än låter så kändes det som första gången på länge som jag inte uppdaterade på en hel dag. Detta medförde också en slags torka så jag hade faktiskt egentligen ingen vidare lust att skriva idag heller, men då kom jag på att jag skulle kunna berätta om min röst.

Jag gick in på samhällslektionen idag fullt normal (så normal jag kan bli) men på slutet hände det något, jag höll på att prata med Carro när min röst typ försvann ju längre in i meningen jag kom. Eftersom det ändå kan vara lite kul att vara hes så blev jag tyst och lät bli att harkla, pratade lite till men ville typ inte "förstöra". Till slut har jag inget val än att harkla och gissa vad som händer? INGENTING, jag fortsätter att hosta men rösten är där den är. Så nu så fort jag tar i lite eller höjer tonen på någon bokstav så flyger rösten iväg till nya höjder. Det är knappt kul längre, jag kan inte ens kontrollera det! Hostar och harklar och allt sånt men rösten verkar vilja vara i sitt nya läge. Roligast är när man har varit tyst en stund och typ hejjar på tjejen i kassan. Hon borde ju ha trott att jag var dum i huvet när värsta målbrottsstämman säger heeEEJsaaAn. Det är inte lätt.

NU ska jag chilla med Frida, precis som igår faktiskt.
Pusshej :*


Undersökning!!

Glöm inte att ni måste berätta hur många av dom här orden som ni kan, det råkar vara mye viktigt!!


Efter en jobbig natt som resulterade i två timmars sömn eftersom min dumma kropp inte kan varva ner så var jag rejält sömnig när jag kom hem till lägenheten.  Slutade med att jag lade mig i sängen vid fyra och sov till klockan halv sju, när jag vaknade så kom jag på att det otänkbara än en gång hade skett:
1. Jag hade en typ av dröm,
2. Självklart handlade den om ekvationer och mattematiska problem.
Jag vaknar alltså med känslan av att jag har klarat en mattefråga ungefär - vem gör det?!

När jag vaknade kom jag på att jag måste äta även om jag inte kände mig hungrig så jag värmde makaroner och köttfärssås och tvingade i mig. Sen efter en del degande i fåtöljen så kom jag klockan åtta på att om jag inte gör något så kommer jag att somna. Eftersom jag var sjukt sugen på B & J så bestämde jag mig för att om jag går en liten promenad så kan jag få köpa/äta glass sen. Jag hade tänkt gå typ en timma eller nåt så jag började gå mot stan och sen upp mot olycksplatsen på Sandbacka. När jag nästan var där så crasyade jag till det och tog bron över e4an som leder till cykelbanan mot i20 eller statiol. Eftersom jag ändå skulle gå och klockan gick så sakta så bestämde jag mig för att köpa min glass på Willys! Sagt och gjort, promenaden tog väl lite drygt en timma och jag var kanske hemma tjugo över nio, grymt skönt faktiskt.

Pusshej :*

Matte matte matte.

Yey, har snart slut på mitt 3,5h långa hål och börjar på dagens andra och sista lektion, kan också meddela att det av en händelse råkar vara dagens andra mattelektion. JAG ÄR HUR PEPP SOM HELST!! 
.. eller? 
Pusshej :*

Short description.

Nyduschad - Pyjamasen i XXXL toppar allt
Chokladsmak i munnen - Skvallra inte men jag blev så himla sugen när Oskar stog och bakade kladdkaka
Utmattad - Full fart på två timmars fotbollsträning, sjukt kul och inga tränare
Nöjd - Jag har hunnit med dom flesta humören idag och nu är jag tillräckligt trött för att bara vara nöjd. Att Oskar vispar grädde till den färdiga kladdkakan som jag snart ska få äta kan också ha en del i spelet.

Pusshej :*

Tillägnad min far.

Hejhej, vaknade nån gång vid elva av att pappa kikar in genom dörren. I ren reflex vänder jag mig med ansiktet bort från dörren och berättar bara att fotbollsträningen inte börjar förrän klockan två när han försiktigt påpekar att jag borde äta något. Jag snoozar kvar i sängen med en allmänt konstig känsla i kroppen, tror jag jag kommer åka på en dunderförkylning snart. Strax före tolv vänder jag mig och startar datorn där man egentligen inte kan göra nånting och sen går jag ner till köket där pappa står vid spisen. Jag såg bara att han skar bacon men han var i telefon så jag frågade inget om det. Gick och hämtade mina matteböcker och slängde upp dom på köksbordet, läste igenom en uppgift och skrev ner tre tal, sen fick det vara nog. Observera att jag bara skrev ner talen, jag ränkade alltså noll. Jag frågar pappa om vi ska äta eller om han ska äta eller nånting och han svarar bara att jag ska det. Så jag frågar vad det är jag ska få och han svarar omelett. Ska jag vara ärlig så har jag aldrig varit speciellt förtjust i omelett men jag blev ändå sjukt glad över att han stog där och lagade mat till mig. Två sekunder senare hade jag en tallrik med en sjukt snygg omelett fylld med bacon and guess what! Den var hur god som helst, jag har aldrig uppskattat en omelett så mycket, den var underbar. Visst har jag ganska mysig pappa ändå, trots att han väckte mig.

Pusshej :*


You are my wonderwall.

Du vet nog inte om det och jag kan inte ändra på det, det är bortom min makt och jag förstår inte varför det blev så heller - You are the one that saves me, det verkar bara vara så och det har inte ändrats än. Det här räcker gott och väl hur långt som helst, du räddar ju mig.




Och people där ute, ta aldrig en musikvideo/låt ordagrant, ibland är det bara några ord som råkar klicka. Jag vet inte ens vad den här låten ska betyda, bara vad den plockar fram hos mig.

Pusshej :*

 


Skoldator och dess tillbehör 4 life.

Jag skrev förresten inte att den lilla youtube-remsan typ.. två (?) inlägg ner är ytterligare en taskig inspelning. Kan förvarna med att jag satt i fåtöljen med knäna under hakan och viskade fram låten, meen se den om ni vågar :)

Förövrigt sitter jag hos mormor och morfar och har rätt så tråkigt - men jag har bett om det själv. Sov inte så mycket inatt (läs om konstiga drömmar i tidigare inlägg) och är allmänt otaggad. Måste också bestämma om det känns värt eller jobbigt med fotbollsträning imorrn.. vi får la se!

En dagens fråga som ALLA måste svara på: Vet du vad dessa ord betyder?

1. Lemmen
2. Övervänt
3. Flätta
4. Annars (ska finnas två svar)
5. Madrass (samma som ovan)
6. Flänna
7. Lönsh inte

OBS! Skriv inte vad dom betyder, bara om du tror dig veta eller inte så får ni svaren sen. Jag och Frida håller på med en undersökning. Om det skulle vara så att ni inte visste det först men har fått veta av någon av oss senaste året så måste detta skrivas också!

Pusshej :*


"Jag vet ju att det här inte kan hända på riktigt - kan jag ha fått i mig droger?" - Tänker hon i drömmen.

Ligger i sängen men jag har faktiskt varit vaken rätt länge dock inget jag är speciellt stolt över, hade hellre sovit tills nu för det känns sådär. Jag har i alla fall hunnit vara duktig och göra köttbullar, alltså rullat, kryddat och stekt i ugn - riktiga köttbullar. Tyvärr så är det nåt konstigt med mammas biffar och köttbullar så jag tyckte typ inte om dom, men mamma och Oskar var nöjda.

Jag kan också meddela att det snö, snö hemskt mycket snö nu, närmare en decimeter skulle jag tro. Jättekul tänker ni att jag ska tänka och visst det hade det varit om inte det hade resulterat i zero med internet. Det var svårare än jag hade trott att vara utan internet hela gårdagskvällen och dagen idag, eller hela och hela men det kändes länge. Senare när vi ska till mormor och morfar så ska jag få köra i snöhalkan vilket kommer bli.. spännande.

Dessutom hade jag den sjukaste drömmen inatt och själva drömmen var rätt lång och relativt verklighetstrogen (det som inte var verklighetstroget kopplade jag samman med droger) men sen när jag vaknade hade det typ gått en halvtimme - wierd. Har alltsammans nerskrivet i telefonen så ni kan ju fråga ut mig om den om ni vill, den kommer inte göra sig lika bra i text tror jag. Innan jag vaknade hade jag också en dröm, men den var enbart hemsk - kan dra den i korthet: Konstig gympalektion på "nya höjder" med Björn, en klasskompis får en boll i huvet, tuppar av och i princip hänger sig själv. Ni kan fråga mer om denna också senare. Men ni kanske förstår att det känns lite speciellt att ha två konstiga drömmar med massa människor som jag känner (typ alla jag känner) på samma natt när jag i normala fall inte ens har drömmar.

Nu blir det snart duschen och sen iväg till mormor och morfar på "farsdagsmiddag" fast jaa, det är ju fel dag. Jag kanske inte behöver berätta att internettet helt plötsligt fungerade med tanke på att det här inlägget är skrivet nu?

Pusshej :*

Sorg har inget ansikte.

Sorg är en känsla som inte går beskriva med ord.
Den som försöker kommer bli besviken,
tyvärr troligtvis på andra.
Det finns så mycket som sorg ska vara,
men man glömmer vad det är.
Sorg är en slags saknad och sakna gör vi olika.
Därför yttrar sig sorgen på så otroligt olika sätt.
Det finns inget rätt eller fel när det gäller sorg,
och det gör att sorgen inte har något ansikte.
Den som inte upplevt äkta sorg vet inte vad det är,
men ingen kan se på en annan person om denne sörjer.
Varken genom aktiviteter, tankar eller ord.
Vissa gråter floder över en vissnad blomma,
medan andra kommer till skolan dagen efter ett dödsfall.

Sorg har inget ansikte - så sluta leta efter det.


La photocabine.

Så snygg och tillfixad har ni väl aldrig sett mig?

 

Förresten så hittade jag ett gammalt blogginlägg från oktober ifjol där jag förklarade att jag inte var intresserad av han det sättet fast jag visste att jag pratade om honom hela tiden. Nu känner jag mig precis likadan som då, det är verkligen inget jag kan göra åt och jag tror fortfarande inte att jag är intresserad. En del av mig vill inte att det ska bli så heller - allt kan bli så komplicerat om saker och ting förändras, nu är det ändå relativt bra som det är. Oh my god (elin) ser ni/du vad som håller på att hända? Jag, Ida Caroline Resoluth, kanske har en hemlig person after all.. och det är tyvärr inget jag ser som positivt. Önskar bara att jag visste vad jag ville och agerade därefter men som jag sa till nån; ibland tror jag att andra känner mig bättre än jag känner mig själv. Nu fick nåt djupare än vanligt som ni kan suga på över helgen, ha en bra kväll!

 

 

 

Pusshej :*


"Ny" header.

Snodde lite ord från postsecret.com - I like it.

Vi ser det snöar och faktiskt är vitt på marken.

Första riktiga snön verkar falla ute nu och den första snöbollen är gjord, dessutom hade jag och Frida ett mini-snöbollskrig (en boll på varandras rygg) så nu kan man säga att första snöbollskriget också är gjort!

Jag har många känslor om det här, t.ex. är det väldigt mysigt, man blir sugen på slalom, jag hade fruktansvärt kalla händer, var dock svettig på resten av kroppen på grund av alla kläder plus rörelse, det är alltså mest yttre känslor - i själen känns det toppen. Så länge det inte är regn känns det mesta helt okej, inte så jättestora krav tycker jag.

En lektion imorrn - GÖDANS!

Pusshej :*


Två min senare: Jag glömde ju säga att mina händer luktar jättegott (jag hade faktiskt inte luktat) men jag tycker att dom alltid gör det när man har haft vantar. Så trots att dom odugliga vantarna var för små och alldeles jättekalla så fick jag åtminstonde godluktande händer!

Sov gott allesammans!


Två lektioner imorrn och goe sovmorgonen - me like.

OOII!

En fråga
till alla bloggkunnande människor därute (ni kan se det som en dagens fråga och inte som att jag är okunnig please): Måste man ha bloglovin för att se hur många som checkar min blogg därifrån? Eller visst kan man kolla det på nåt sätt i alla fall?

Nu borde jag gå på toa och sova sen, har varit på marievalley hela kvällen, kanske mest för att slippa göra kemi men det betyder ju att den är kvar till imorgon. Så det blir bara en "kort" sovmorgon till klockan tio för mig - STACKARS SATE tänker ni nu va?

En onödig fakta som resulterat i ett blött tangentbord: Min mun älskar att spruta vätska från under tungan - om ni ser fläckar (vatten) i någon av mina skolböcker betyder det att jag gäspade när jag läste, tänk att det ska finnas bevis för allt möjligt som man gör. (Det är inte att det blir lite blött i munnen utan mer som en fontän som faktiskt blöter ner!)

Blä, enter var blöt.
Tack än en gång för bloggkommentarer - ni är så himla gulliga.

Pusshej :*


Skoltips eller nåt.

Med risk för att låta helt dum i huvudet så tänkte jag berätta att jag fick det jag tror var mitt första G på gymnasiet idag, jag hade inte förväntat mig så mycket och jag blev inte ledsen eller besviken heller. Det blev mer som ett konstaterande, ett oj så kan det gå. Känns skönt att veta att jag inte typ bryter ihop med tanke på vilken klass jag går i, jag vet att vissa i klassen skulle bli obeskrivligt besvikna om de fick ett VG och det tycker jag känns lite jobbigt. Dessutom tror jag att det finns klasskompisar som har stor press både på sig själva men också hemifrån att fixa skolan med galans, hoppas att ni alla förstår att ett G inte är hela världen, än mindre ett VG. 
  
Sen så har det hänt en grej nu i tvåan som jag inte trodde, jag funderar på att börja satsa. Eller alltså, för första gången känner jag att jag vet ungefär vilket betyg jag vill ha i vilka ämnen. Förut har jag bara kört mitt race och tagit det jag har fått - troligtvis mest för att det har fungerat väldigt bra. Nu däremot måste man kämpa lite och jag är tyvärr ingen riktig fighter, men desto större anledning att lära sig!

Känns helt jättekonstigt att sitta och skriva ett inlägg om mina betyg så jag tror att vi stoppar här, det jag ville var egentligen att berätta för alla som inte är nöjda hur himla bra ni är. Det är inte normalt att få MVG i alla ämnen och på alla prov och absolut inte nödvändigt. Ta dagen som den kommer och välj bort det ni inte orkar, man kanske kan nöja sig med ett lägre betyg i ett ämne för att orka jobba upp ett annat, det är i alla fall så jag gör.

Pusshej :*


It's just a tree, T, R and two E's

Hejhej, behöver jag berätta att jag kom nån minut för sent till matten imorrse i alla fall..? Men det gjorde som ingenting, kom bara efter att dom andra hade gått till lektionen.

Äntligen är nyhetsanalyssatan klar och efter att den är redovisad kommer det nog kännas såå skönt, tänk när dom andra i klassen stressar upp sig för den åsså vet man att man är klar - underbart.
Gjorde den med Carro @ her place och dessutom käka vi lite onyttigheter. Nu funderar jag på att se en film eller nåt, möjligen checka tv:n. Ja just ja, jag måste sova också men det kan vi ta sen!

Tack för alla roliga kommentarer förresten, känns bra att veta att jag kan fortsätta med det jag håller på med. Speciellt tack till AnnaSara, din kommentar var superrolig! :D
Pusshej :*

Godmorgon, godmorgon, hör fåglar sjunga glatt, godmorgon, godmorgon i kör.

Det känns inte helt okej att hinna skriva ett blogginlägg innan man åker till skolan så därför ska jag nu förklara mig. Min väckare ringde vanlig tid imorrse (tio över sju) och efter måånga snoozningar så klev jag upp eftersom jag var tvungen att duscha. Enligt min beräkning hade jag då knappt 45min så jag duschar snabbt och börjar tänka på mitt schema. Jag skulle typ kolla om jag behövde min dator när det slår mig att det ju är TISDAG idag! Eller alltså, jag har kommit ihåg att det är tisdag men engelskalektionen var på samma tid som den skulle ha varit igår och jag hade helt glömt bort att vi inte börjar förrän tio över nio. Men istället för förskräckelse (jag sov väldigt dåligt och hade gott behövt en timma till) så blev jag lite glad, det kändes bra att för en gång inte stressa till skolan utan bara ta det chill och äta en god frukost.

   Dock kan jag tänka mig att jag kommer komma till skolan och få höra att man skulle ha varit där vanlig tid eftersom det är lite speciellt efter olyckan. Men men det får framtiden utvisa för nu ska jag borsta tänderna och sen cykla iväg till skolan med elins cykel.

Pusshej :*


6 steg mot en lyckad söndags(måndags)kväll.

1. Laga middag åt din mamma så hon blir på bra humör
2. Övningskör i staden och passa på att ta en sväng förbi Maxi
3. Be din mamma om en B&J och få den
4. Stek bananer i råsocker
5. Ät glass och banan i en mysig fåtölj, eventuellt sängen
6. Starta en underbar film, helst en som du har sett flera gånger förut så du vet att den är bra

Pusshej :*


Dagens fråga!

Hejsan, jag ligger i sängen och lyssnar på gröten som "poppar" i mikron. A juste kanske dags att ta ut den då, wait.

Sådärja, nu ligger jag i sängen med en tallrik risgrynsgröt bredvid mig - mycket bättre.

Jag är en sån som bara sätter mig med ett tomt fönster och skriver mitt inlägg, jag vet inte vad jag ska skriva förrän hälsningsfrasen står i rutan så allt blir lite at the moment. Frågan är om det är bra eller dåligt? Det finns så många som skriver långa fina inlägg där dom förklarar sin dag med en lite rolig knorr så att allt känns underhållande.

På höstlovet hände det underhållande saker för mig med men 1) dom blir liksom inte lika roliga på papper och 2) jag vet inte om jag vill berätta dom.
    Hemliga personer hit och dit är sjuukt mysigt och underbart men jag har inga hemliga personer, eller om jag skulle ha en så skulle den bli ohemlig direkt den läste. Det är jag lite rädd för om jag ska vara ärlig.

En annan grej som jag varken gör på prov eller blogginlägg är att läsa igenom det innan det publiceras, det är nog helt enkelt ett mått på min lathet.

Så en dagens fråga: Är spontanitet roligt och bra, eller typ mest drygt? Vill ni ha ett uttänkt inlägg eller bara det som kommer direkt ur mina fingrar när jag skriver?

Pusshej :*

At the very moment.

Minutens +
     Little miss sunshine ÄGER

Minutens - 
     Jag börjar få ont i halsen :O

Sova någon?

Hejsan hoppsan en kort update:

Somnade: Strax före fem på morgonen
Vaknade: Tio över tio av väckare
Gjort idag: Loppis på Nolia
Plats atm: Hemma
Status: Trött, Little miss sunshine
Fråga: Hitta på nåt idag/ikväll/imorrn?
Annat: Klockan är fan inte mycket

Pusshej :*


RSS 2.0