Jag är en naturmänniska.

Skrev ju här att jag är en person som vill ha mycket att göra. Jag har kommit på att det nog inte alls är så, kanske är det till och med helt tvärtom. Att slappa och tare lugnt måste göras ofta. Det här gör att för att "övertala" mig att göra något så måste jag tycka att det verkar kul. Annars kan jag lika gärna stanna hemma och inte göra så mycket - För det tycker jag är okej. Jag tror att det var så det blev idag, kände mig trött, less, ont i huvudet osv. Då blir man inte pepp, i alla fall inte jag, och dessuom krävs det nog rätt mycket för att få mig pepp.

Så ni får hemskt gärna hjälpa mig att bli pepp :) Men jag kan inte hjälpa hur jag är som person. Jag är inte uppvuxen i stan med folk runt om kring mig hela tiden. Istället är jag van vid lugn och ensamhet, så äre bara.

Riktiga vänner accepterar en som man är och fösöker inte ändra på en.

Jag vet att det är svårt, men tänk ur mitt perspektiv, tänk på mig. Jag är inte som alla andra, mitt i skogen och lugnet bor jag och kanske är det den ensamheten som gör att jag faktiskt försöker vara mig själv.

Ses! Pusshej<3

Johannes i mitt hjärta.

Fortsättning från inlägget den 25:e: Din dag idag.
Här kommer den utlovade dikten, skriven av Johannes dåvarande lärare Annika Forsgren år 2002:

Johannes i mitt hjärta

Din hand i min när vi plumsar i snön
så oblygt och självklart vi gick
Dina busiga ögon när vi stångades i kön
i mötet med dig en gåva jag fick

En gåva att bli lite mer än förut
att glädjas åt stort och smått
Du visste nog mer än jag lärde ut
- att ta vara på livet vi fått

Det finns en evighet av minnen
mitt i all smärta
och där finns Du för alltid
- Johannes i mitt hjärta


Pusshej <33 -Saknar dig!

A place called Home.

Hemma behöver inte vara ett hus eller ett speciellt rum, jag tycker att hemma är den plats där man kan känna sig trygg. Fast då är nog plats också fel ord. När du har känslan av trygghet, lugn och tillit - Då är du hemma.

Nu när jag är "hemma i skogen" så fick jag plötsligt den känslan. Jag högg kameran, tog på mig skorna och begav mig upp i skogen. Kanske 300m max från huset. När jag gick där, hoppade mellan stenar, fotade och tillsist klättrade upp på min sten, så slog det mig: Jag är hemma. Det här är hemma.
 Helt plötsligt blev allt mycket lättare, jag glömde det jobbiga och kände bara lugnet. Det fick mig att känna att även om jag bor i stan också och kallar det ett hem, mitt hem. Så kommer Klankliden, Degerfors, skogen alltid vara hemma!

Du måste berätta även om jag har ett "rus av lugn" nu (blev lite konstigt men en bra förklaring) så måste jag få veta, annars kommer det säkert sluta med att jag chansar på vad du tänker, det blir helt fel osvosv. Ingen vill att nån ska ha felaktiga, onödiga misstankar om en! I alla fall inte jag.

Nu har jag även bilder av mitt place called home, men datorsladden är i stan så de får ni se en annan gång :) Hoppas att alla hittar sitt speciella ställe där den här underbara känslan av lugn finns och att ni alla tar vara på den!

The road to home - You will alwayas remeber the road to home!

Pusshej<3


 


Jadå.

Varje gång som någon tänker på mig så blir jag smickrad. Jag blir glad över att ha blivit ihågkommen och att folk vill ha mig med. Det jag inte förstår är hur det kan bli en sån tvärnit när jag inte kan..? Alla har väl helger när man är upptagen, råkar det vara två helger i rad eller mer så är det väl så.
    Jag är en sån person som vill ha saker att göra, det är inget konstigt med det. Händer det två saker så måste ju jag vara den som bestämmer om min kropp. Det går inte vara på två ställen samtidigt. Tyvärr.

Jag hade i alla fall skitkul igår och ångrar absolut inte mitt val. Att göra saker är kul, likaså omväxling.

Om det är så att jag är helt ute och cyklar så måste jag få veta det. Vem fan ska kunna bättra sig om man inte kan hitta felet? 

Tänk efter, bestäm dig, vad är felet? Berätta. Om du hittar ett fel så måste du berätta, oavsett vad det är. Fast det är klart att om du inte vill ha en förbättring så kan du skita i det.

"If you don't ask for something you can't expect it to happen."

Pusshej<3

Din dag idag.

Det är dagar som den här som man upptäcker hur mycket alla bryr sig, hur så många känner samma sak - i det här fallet saknad och längtan, och hur mycket man älskar alla. 
   Jag blir rörd när jag tänker på hur många som tänkt på Johannes idag och på oss - mig, mamma, pappa, oskar. Tänkt på vilken saknad vi borde ha. Allt det här gör mig oerhört trygg! Trygg i min omgivning, trygg i mig själv, trygg och samtidigt väldigt lugn.

Du var en mycket älskad person Johannes, och det är sånna som du som förtjänar en större plats på jorden. När jag kommer hem ska jag skriva hit Annikas dikt. Som jag minns den så beskriver den väldigt bra din kämpaglöd och förmåga att skänka den största gåvan till andra - Glädje


Morgonstund har guld i mun
- Och alla andra dagar med dig <3

Du var inte ett litet spädbarn som man knappt hann få ett intryck av. Du var en egen person, egen individ som jag älskade väldigt högt. Du var min storebror och kommer alltid att ha den platsen i mitt hjärta!

"Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus." - ps 36:10

"Du sveper dig i ljus som i en mantel. Himlen har du spänt ut som ett tält, ovan skyn har du timrat din sal.
Du gör molnen till din vagn och far på vindens vingar."
- ps 104:2-104:3

Jag tror att du är lycklig! Det är det viktigaste och också en stor pusselbit i mitt liv, du kan leda mig och säga att allt kommer att bli okej. Jag vet det för jag vet vem du var och vem du fortfarande är! <3

Pusshej<3

True love.

Okej, jag är varken en bibelläsare eller ett stort fan av gud. Men när jag läser Saras verser, tänker på mina vänner, mig själv och Johannes så finns där en stor trygghet. Ingen kan neka att det står mycket klokt i bibeln, och tack vare Sara så kan jag hitta de verser som jag faktiskt tycker är sanna och kloka. Dom som jag vill berätta vidare.

Job 11:13 - 11:18
"Men om du tar ditt förnuft till fånga och lyfter dina händer i bön till honom,
om du lägger bort allt som är syndigt och inte låter någon ondska bo hos dig,
då kan du fläckfri, med högburet huvud, stå stark och utan fruktan.

Du kan glömma ditt lidande, minnas det som bortrunnet vatten.
Din tillvaro blir ljus som den klaraste dag, själva mörkret blir till morgon.
Du kan vara full av tillförsikt och hopp, du är beskyddad och kan sova tryggt."



Jag älskar dig min bror men än har jag inte hittat en text som är värd dig! <3 R.I.P din dag imorgon :)
Pusshej<3



Tänker på er.

Alla som har något jobbigt på hjärtat: It will be okey!

Självklart är det jobbigt nu, idag, den här minuten. Men allt löser sig!
   Det ända jobbiga är att det kan ta tid. Att allt löser sig betyder inte att man kommer vakna upp nöjd och lycklig helt utan bekymmer i morgon. Men en dag kommer den morgonen komma!

Man måste leva med hoppet, en dag kommer den dagen när allt, eller i alla fall en del, känns bra igen

Ångest.

Asså tror ni att jag känner mig trist eller? Jag sitter här i min (inte allt för stora lägenhet) själv. Okej då, Frida är bara på toa och jag hörde att hon precis spolade och kommer väl när som helst. Men still! Fick klart för mig att vi har ett NIO dagar långt lov framför oss, och jag har absolut INGET att göra! Inga planer, inga kompisar med planer, inga ideer på planer! Så jag säger bara det, om inte haloween partajjet blir av så kommer jag avlida av tråkighet. Pls, fixa en lokal!
   Jag tänker inte plocka potatis som jag gjorde sist vi hade en ledig dag och jag vill inte sova bort hela lovet heller... Hoppas att vi ska jaga lite iaf, så man har ngt att se framimot. Men mest troligt så är väl pappa i Holland eller Danmark eller nån annan stans i stoora Europa. Likamed jag pallar inte att jaga själv med nån random, okej kanske inte random men.... Jag vill inte bara kasta bort det här lovet!! Efter lovet börjar fysiken och man måste ta vara på tiden innan den!

Så please! Folk! Hör av er!! ;D - Ni vill väl inte att jag ska få nåt mervöst sammanbrott eller något? Inte jag iaf.. ;P
    Jag måste skaffa mig fler vänner, hur desperat eller sjukt det än låter! Min vänskapskrets är typ för liten för att ens kallas vänskapskrets.


Pusshej<3 - Behöver all hjälp jag kan få!

Fy fan.

Allt ordnar sig alltid, allt ordnar sig alltid så är det va? Ja så är det. Allt kommer alltid att ordna sig, annars skulle ingen överleva dom jobbiga tiderna.
   Dessutom skulle ingen uppskatta de goda tiderna om vi inte hade de dåliga!

Everything will be okey
-
Det är ingen lögn utan nåt som faktiskt händer. Men tyvärr kan det ibland ta mer tid än man önskar. Håller du bara ut så kommer den tiden, tro mig! Vi har alla råkat ut för hemska saker, större eller mindre men fortfarande jobbiga. Vi sitter i samma båt därför borde vi ta hjälp av varandra.

   - Ta hjälp, folk förstår kanske mer och bättre än du tror!

Lyssna på den!



Pusshej<33

Hejsan Hoppsan!

Nu har jag ny design på bloggen som jag har gjort själv. Men lite hjälp förståss! Men det mesta har jag gjort och det blir fruktansvärt mycket roligare när bloggen är personlig.
   Om ni inte märkte min fina bakgrundsbild och så så måste jag säga att jag blir ledsen.

Sen har jag väl kommit på att när väl snön kommer så borde man kanse byta bild, men det är då det!
Om ni nu blev jättesugna på att fixa eran blogg oxå så kan ni klicka här!

Idag berättade jag för Sara som är helt sjuukt duktig på att hitta fina ordspråk om mitt med tåget... Hon skrattade och tyckte att det var liiite väl hemskt. Och inte har jag något bra på lager nu heller. Har kommit på att jag typ andvänder sånna citerade saker när jag är på dåligt humör.

Aja, hade och NJUT av min blogg!!

Pusshej<3

Höst

Nu känner jag att jag hemskt gärna skulle vilja ha nåt sånt där jättesmart, jätteintressant som folk vill läsa att skriva. Men tyvärr så kommer jag inte på nåt. Så det får nog bli en trevlig bild på mina röda dojjor istället =)
   Jag kan inte förneka att jag faktiskt älskar dom! <3

Asså det är ändå sjukt att våran klass har typ minst läxor av dom jag känner, jag menar. Vad tror man om arena natur? Jag skulle iaf nästan lika gärna kunna läsa plugg som natur, hur är det med er?

Idag satt jag på en bänk inne på max. Den var inte lite KLADDIG. Känner typ klister på rumpan än.. Sen så hörde jag att det lät från golvet. Smart som jag är kom jag på att ljudet bildades när jag stampade med foten upp och ner i en liten vattenpöl på golvet.... Man kan inte rå för att man är smart (A)

Jag gillar att snacka med dig :) även om du är lite galen.. :]
Pusshej<33
 

Svenska

Nu sitter jag här och lyssnar på Road To Home med Amy McDonald igen, det måste seriöst va den skönaste låten jag vet. Fast har ju kommit i underfund med nu att det kanse är två låtar igentligen.. för på slutet så blir det Caledonia. Men det är det som gör hela låten!
Om ni inte har lyssnat än så är det ett måste.. http://www.youtube.com/watch?v=uMwOHwlcXCk 

Så nu borde ju allt igentligen vara helt toppen! - Om det inte våre så att man faktiskt igentligen sitter på svenskan och inte direkt gör det man ska... Ska skriva nån himla recension av en novell. Har aldrig varit min grej. Men Seriöst! Hur skriver man en kort recension på en novell som är två och en halv sida? och då menar jag A5!

Aja,, man kan ju inte annat än försöka iaf =) lär ju knappast få bra betyg när jag skriver här.
 - Längtar tills vi ska blogga med klassen.


Hade! pusshej<3

Ta åt dig om du vill men känn dig inte anklagad

Asså jag trodde fan inte det. Jag visste inte vad jag ville, jag hade två "mål" med mitt liv. Det ena är jag väldigt bekant med - det andra har varit lite avlägset. Men nu har jag bestämt mig eller kanske mest förstått, att det livet inte är för mig. Nu när jag har förstått det vilket är det absolut bästa för min hälsa så vill jag kunna fixa det också. Jag vill inte att det ska bli svårt att göra som JAG vill! Det ska aldrig vara svårt eller omöjligt att göra det som är rätt.

"If it's wrong to tell the truth, what am I supposed to do? All I wanna do is speak my mind. If it's wrong to do what's right I would have to testifie" - It should never be wrong to do what's right! Right?

Jag har nu kommit på att bara för att man vet vad man vill så betyder det inte att saken blir enklare. Förut visste jag inte, nu vet jag det - vad jag vill - men det hjälper mig inte för jag klarar inte av att faktiskt göra det. Man måste ha allt - vilja, mod och alla andra sånna där egenskaper som är bra. Som man önskar att man hade och framförallt, använde.

Så.. jag vet ju såklart vad jag tänker på - vilket råkar vara flera saker .
Men om du känner dig träffad så är ine det mitt fel, för du vet inte varför jag skriver. Läs rubriken och ta till dig den: "Ta åt dig om du vill men känn dig inte anklagad"
Jag har inte för åsikt att anklaga någon, förutom möjligtvis mig själv.

Pusshej<3


OTH!

Tagga "One Tree Hill"!! - För tillfället det ända programmet som jag längtar efter hela veckan. Så.. nu om exakt två min är det dags :)
Kommer nog inte skriva klart det här inlägget innan programmet är slut för ibland kommer det sånna här härliga meningar! =D

Två veckor sen; "Make a wish and place it in your heart, good! Now belive in it"
- If you really belive in it, then someday it can really come true.
Your wish can turn up, right around the corner but you have to belive to make it happen.


Men nu har det börjat! :D B right back ;)
Nu kommer det väl bli lite drygt att läsa det här diariumet kanske... :P första reklampausen nu iaf! haha det här inlägget kommer ju att bli helt sjuuukt! - Men jag är ju glad i alla fall

"If you don't ask for a´something, you can't expect it to happen"


Lika bra som alltid!! <33
(sorry för att ni var tvugna att läsa detta skruvade inlägg "foolks"














Pusshej :*

=) :*

Hej :)
Gjorde ju kanske bort mitt emoinlägg för några dagar sen så nu känns det bättre, ni kanske får vänja er vid att bloggen blir ett ställe att ta ut sig på. Tro mig, jag är inte alltid arg.
   Så, idag känns det rätt bra =) även om jag hemskt gärna hade velat fara till skeå och sett på HOCKEY!! men men gåre inga bussar så gåre inga bussar... satte mitt sista hopp i Lage men han skulle till FEL STAD :P

Får väl kanske våldgästa Aretorn och se hockey med gubbarna där, ändå fett nice.

Asså jag skulle ju hemskt gärna lägga in ett sånt där fint ordspråk i varje inlägg det är bara det att jag aldrig kommer på några.. Om jag väl kommer på ett så är det oftast kanske inte så bra, typ som;

"Var inte för optimistisk
Ljuset i tunneln kan vara ett tåg"

Så det där med ordspråk kan vi ju lämna till någon annan tills jag kommer på något bra :)
För jag trooor inte att ordspråk finns för att göra saker värre.. det känns inte så!

Pusshej<3 "I belive in Angels, something good in everything I see" - Allt kommer alltid att ordna sig :*


. . . ?

Asså jag är så jävla förvirrad att jag inte ens själv vet vad det är.
FANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFAN

Är i ett sånt stadium att det där med att skjuta sig faktiskt lät som en sjuukt bra ide! ändå ballt med ett hål genom kroppen, eller?

Jag känner mig som den kvällen när jag skrev fyra olika diarium och kärlek och död, vem försöker jag lura?

Det värsta med att må såhär är alla vänner som jag drar ner i skiten, dom som faktiskt behöver mig och jag sätter en hög mur ivägen för att jag råkar vara på lite dåligt humör..
   Nä.. inga härliga smileysar från min sida idag alltså.
Jag var fan och såg Mamma Mia - den var BRA jag var GLAD, nu minns jag inte ens vad jag hade att vara glad åt. Kan faktiskt inte komma på nånting. Det sjuka är att jag inte hittar nåt värt att vara sur över heller, men jag är ju inte riktigt sur...
Bara riktigt jävla less. På allt.

i hela min kropp är jag hur trött som helst men jag tror inte att jag kommer somna för det.
Hur kan så mycket kretsa i ens hjärna när jag inte kommer på en enda sak som jag faktiskt tänker på??

118 118 var det va? svarar på alla frågor. - här får ni nåt att bita i!

Nää, jag måste sluta med mitt emoinlägg här. Jag blir inge klokare och saken har inte blivit bättre. "punkt bigtime"

pusshej..</3?

Nu blev jag faktiskt sugen på nåt!! Blev sugen som fan på att skjuta hagel!! känns redan lite bättre... =) Oj.. vem hade trott att mitt emodiarium skulle sluta med en glad smiley?.. inte jag iaf men men så kan det gå.


Jag brukar ju säga att allt löser sig.. kanske måste börja tro på mig själv.

jaaduu.?

Asså jag är helt totalt tom i bollen.. Är det nån som läser det här? Kommentera gärrna...

Jag vet att jag snackar om han hela tiden, men det är inte meningen... jag är inte intresserad av honom, inte så. Men jag blir tagen, överaskad, förvånad och oftast glad!

NU är jag egentligen inte glad heller, bara tom.




Kom och sov med mig :] jag behöver kärlek!





pusshej<3

Jorå!

Var med amanda och amanda i helgen =) alltid lika kul! Även om vi typ inte gjorde nåt.. så det kanske inte var så kul egentligen.. (A)

- men nu är jag iaf RÅÅÅTAGGAD!!! =D right amanda ;)

råkade se julbilder också.. =P taggad på de me alltså


Aja men det är ju skönt å vara ledig imorrn iaf, SLAPPA!! Men hade ju varit roligare om nån fler också var ledig.
Så om ni har lite å göra så äre ju bara å Riiiiing! Skulle nog vilja va med dig.. :] men då måste du ju höra av dig :} :P


Pusshej<3

s u c k - b i g t i m e

Åååh.. min mp3 är borta och jag vet inte vad jag ska göra.... när man bor i stan behöver man en mp3!

Right...?

Aja... kan någon hjälpa mig att hitta den...?? *puppyeyes*

Pusshej<3

Jag, jag, jag är inte lika med egoist!

Ta en glas burk och fyll den med sten, småsten, grus och sand. Är burken lagom stor så kommer allt det här få plats! De små stenarna och sandkornen sätter sig där det finns plats, rymms dom inte så är burken för liten, och då ska dom inte rymmas.

Men vad händer om du vänder på det hela och börjar hälla i sanden i glasburken? Om burken är lika stor så kommer stenarna i slutet inte rymmas, hålen som är kvar är för små - och stenarna för stora.

Vad vill nu jag ha sagt med det här?

Se stenarna som dina viktigaste ting i livet, stora och små. Om du ska få plats med allt så måste du börja med dom stora! De som är voktigast för just dig, annars kommer det sluta med att du inte får plats med det som betyder allra mest för dig.

- Så... Tänk inte på allt och alla hela tiden, börja med att tänka på dig själv!

Pusshej! <3

=)

Hej hej =)

Idag slutade vi kl. 11 eller typ tio i ;) men det var faktiskt inte så kul.. ingen annan normal klass slutar ju då.
Så jag bestämde mig för att låna två svenska filmer på biblan, åka hem och vara "sjuk". Ni vet hur man är när man är sjuk.. ser på fiiilm.. tv... datoorn.. framförallt! - Gör ingenting! Nog vare skönt, men kul..? njaa, asså jag måste skaffa mig fler vänner i stan.. Jag kommer ju bli tjock!

Kemiprovet funkade iaf.. eller jag vet att jag hade några fel, men jag bryr mig helt enkelt inte. Det är det bästa med mig tycker jag!

Dagens applåd till alla som slutar röka!
oktober 06
Tagen i oktober 06, tiden går så fooort!!
Och det snöade ju i skeå och burträsk å skråm förra helgen!! =D
Fast.. det behöver inte snöa i stan nu när man ska cykla.. =P


pusshej!<3

Nio Steg

STEG 1:
Namn: Ida Caroline Resoluth
Födelsedatum: 18 mars 1992
Födelseplats: Skellefteå BB
Bor: I skogen på helgerna, stan på veckorna!
Ögonfärg: Brun/grön =)
Hårfärg: Jag tror att det är brunt.. mörkblond?
Längd: 169 på passet fast jag tror att jag har spräckt 170
Skostorlek: 39
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Stjärntecken: Fiskarna!

STEG 2
Skor som du bar idag: Mina röda! =D
Dina svagheter: Oj.. kanske att se mina starkheter
Rädsla: Inte så många faktiskt...
Målsättning: Leva

STEG 3
Första tanke när du vaknar: Frida, stäng av radion!
När somnar du: Typ halv tio, när jag lägger mig så somnar jag =)

STEG 4
Pepsi eller Coca Cola: Cola!
McDonalds eller Burger King: MAX!
Adidas eller Nike: Oj.. orka märka skillnad?
Lipton Ice Tea eller Nestea: Ehm är inte ett big fan of tea men när  jag smakade ice tea så var det faktiskt asgott!
Choklad eller vanilj: Glass? - vanilj

STEG 5
Svär du?: Nej för f-n
Sjunger du?: Mm sjuuukt mkt!
Röker du?: Jag är inte beroende
Gillar du skolan?: Den är helt okej, men vem kan säga rakt ut att man gillar skolan?
Kommer du överens med dina föräldrar?: Ojaa!!

STEG 6:
Har du under den senaste året...
Druckit alkohol?: Jaapp
Rökt?: Mm....
Shoppat?: hehe aa fast har kommit på att jag typ inte gillar det
Ätit en hel ask müsli? Faktiskt inte... eller totalt kanske? nä inte det heller
Ätit sushi?: Nope
Stått på scen?: Aa, cafeterian på skolan ;)
Skejtat: nej
Bakat?: JAA!! =D
Stulit något?: Nej

STEG 7:
Har du någonsin..
Däckat eller varit jättefull?: NEJ
Blivit kallad hora?: Inte face to face iaf
Blivit nedslagen?: nope

STEG 8: I framtiden..
Namn på barn?: Men det byts ju hela tiden! Manfred! =D
Hur vill du dö?: Fridfullt och när det är dags
Vad vill du bli när du blir gammal?: Nöjd med mitt liv

STEG 9
Antal människor du skulle ge ditt liv för: Jag vet inte... inte mer än fem tror jag.. :/
Antal CD-skivor du äger: OJ!! =O ganska många iaf (A)
Antal piercings: Hål i öronen? (A)
Antal tatueringar: inga
Hur många gånger har du varit med i tidningen: Vet inte.. inte så många och inte med nåt speciellt ;)
Antal saker jag ångrar: Kommer inte på ngt spec, det är positivt!

Kommentera =)
pusshej :*

Äntligen

Nu har jag en blogg igång igen! =)
Hade ju en förut men glömde vad den hette.. (A) men nu hoppas jag att jag kommer skriva iaf!

Har hål nu.. mellan halv tolv och tio över två MEN jag hade inte med mig datorn så det är inte jätteskoj.....
Tomas "my angel" räddade mig med hans dator!! =D =P

Nu ska jag fixa till bloggen!

Pusshej :*

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0