Första bildbomben.

Som jag sa så var vi i huvudstaden Prag igår och det var verkligen hur vackert som helst. En av mina favoritstäder hittils tror jag faktiskt! Ska försöka ladda upp lite bilder men vi får se hur det går med det här internetet...

Vi gick i alla fall runt i staden med våra fina tjocktröjor och goggles. Första dagen fick vi glasögon med.. popouteyes(?), äsch! Ni kommer se på bilderna, uppgiften var att vi skulle synas och skapa publicitet vilket vi gjorde genom så kallade "flashmob". Googla om ni inte vet och undrar vad det är för något.

Till exempel stannade våran grupp på drygt 20 pers ibland mitt på gatan, freezed. Vi gick också i led bakom helt oskyldiga personer som inte visste varför. Allt detta med de högst trendiga glasögon och likadana tröjor. Det hela blev mycket roande kan jag lova!



Det vanligaste scenariot var att vi skrek "photo!" men tänk accenten fåtåå och samlades runt oskydliga turister. Det resulterade i att det ofta fanns turister mitt i våra foton framför kameran (som här). Men dessutom fanns det nästan alltid minst en turist bakom kameran också! Haha.



Av någon anledning var nästan alla turister kineser/asiater. Don't know why.

Jag failade grovt, det här inlägget har legat i "utkast" i tolv till tjugofyra timmar nu. Jag ger upp och ni får nöja er.
Internetet är så segt att jag helt enkelt inte orkar fixa med den här bloggen och DESSUTOM har jag varit upptagen med en annan blogg. Checka http://youthinmovement.wordpress.com det är en del av projektet som jag är med i. Av någon anledning blev liksom den bloggen så mycket roligare att hålla på med. Den laggar inte lika mycket heller. Så! Gå in dit, där finns det bilder och VIDEOS från den här dagen i Prag, seså GOGO!

Pusshej :*


Tokerier i huvudstaden.

Ohla, nu förbereder vi oss för att åka in till hjärtat av Tjeckien - Prag. Där ska vi göra några konstiga grejer för att få uppmärksamhet, hehe. Projektet handlar ju om visibility så nu ska vi synas! Kan berätta mer om det sen, här kommer första bilden jag gjorde igår när vi höll på med datorer:



Tanken var typ att vi skulle testa skriva text på en bild och göra ett bildspel senare. Vi har fått några nya program installerade som faktiskt är väldigt bra, eller bra och bra.. men dom är enkla vilket är ett stort plus!

Pusshej :*

Eyes out!

Hello, update from Czech republic. Är det illa när man börjar tänka på engelska? När man är på en plats där ingen pratar ens eget språk eller något i närheten så glömmer man typ bort svenskan. Annars om man inte kommer på sitt engelska ord så säger man det bara på svenska, men nu låter det om möjligt ännu mer fel än ett konstigt engelskt ord. Dessutom är det intressant hur olika man kan prata.

På flyget från Stockholm till Prag satt jag bredvid en gubbe (ja han var en gubbe) från Australien. Vi pratade i princip hela resan och det gick hur bra som helst. Han tyckte att jag hade superbra engelska. Sen kom jag hit där dom flesta pratar knackigt med mycket brytning, och det gick ingenting! Det var som att mina språkkunskaper sjönk till deras nivå. Nu är det väl bättre eftersom man börjar vänja sig men fortfarande så är det lättare att prata med tjejen från Australien eller Irland än de som har svårt med språket. Kanske inte så konstigt i och för sig.

Igår hade vi "intercultural evening". Man skulle ta med sig något ätbart från sitt land och presentera lite gott, vi var 18 länder totalt vilket resulterade i kanske 30 olika sorters alkohol! Allt från hjortronlikör och vin till hemmagjord 65% sprit. En deltagare från rumänien har sån sprit med drygt 80% alkohol, typ 87. Om det finns något kvar i flaskan efter lördagkvällen ska jag fråga om jag får ta med den hem! hehe.

Ska försöka uploada en bild på tröjorna vi fick igår också men vi får se hur det går, internet är rätt så segt. Dom är i alla fall helt underbara! Halvtunna, mjuka tjocktröjor med tryck - awesome.

               

Pusshej :*


Hör fåglar sjunga glatt i kör.

      

Sitter för tillfället i en säng i Tjeckien och har det pretty awesome (pretty ska läsas med ett lättsamt Rätt uttal). Anlände igår efter en resa som med tanke på hur mycket som hade kunnat gå fel gick otroligt bra. Det första jag tänkte på när jag steg ur sista bilen på stället där vi nu bor var: Fåglarna låter annorlunda. Är inte det lite coolt?

Förstås kom jag på mig själv med att det inte är så konstigt, självklart finns det väl andra fåglar här. Men sånna små detaljer, jag älskar detaljer, love it.

Btw, för er som faktiskt vet varför jag är här och ni som är fulla av avund för att ni inte fick åka - lunchen (betoning) idag bestod av TVÅ rätter! Utbyte brukar vara typ hej vildmannen om inte värre, och nu äter vi på en resturang som är typ ungefär huuuuur nice som helst. Ville bara säga det.



Pusshej :*


One flight done, one to go.

Har just för i princip första gången läst igenom rättigheterna för ett "avtal" på internet. I vanliga fall klickar man ju bara ok - eller hur? Nu inbillade jag mig dock att det borde ha funnits en hake, jag menar: Gratis internet! Haha, men sidan verkade ofarlig. McDonalds är det tydligen som sponsrar mig just nu när jag sitter och chillar på Arlanda Airport. Tack för det! Det värsta dom kunde göra var att kasta ut mig från nätet om jag besökte opassande sidor. Antar att jag får hålla mig borta från porren då...

Pusshej :*

Äntligen sommarlov.

Tjej ~ 18: Förra helgen drack jag 40-procentig Mer!
Kille ~ 20: Jaha. Hur blandade du till den då för att få så hög alkohol?
Tjejen: Ungefär hälften vodka och hälften Mer.
Killen: 80-procentig vodka? Var fick ni tag på den?
Tjejen: Nej! Vanlig 40-procentig vodka.
Killen: Men, då borde ju den slutgiltiga blandningen haft runt 20 procent alkohol.
Tjejen: Va? Vart tog resten av procenten vägen?
Killen: Umm… Procent är ju ett förhållande, en hundradel av hela summan.
Helt tyst ett tag medan tjejen funderar.
Tjejen: Men alkoholen kan ju inte bara försvinna, ju!
Killen (uppgiven): Ok, ok. 40-procentig Mer… Hur smakade det?

Pusshej :*


Borta bra med hemma bäst.

Sommarlov, och solen lyser skönt. Gräset är grönt, himlen är blå, vi fångas utav vinden och det Är sommarlov. Låtarna stämmer även i år och nu vill jag bara hoppas att ni alla får en helt underbar sommar!

Pusshej :*


Och pokalen är i Hand!

Vill ge en dagens applåd, tänkte först på Lana som klarade sig utan mobil i fyra månader men fan. ALLA är värda en dagens applåd idag! Tjallallallallalalalalallala. Sjukt bra taggat och spelat idag, jag är stolt över mina classmates och andra schoolmates. Tacktack, det är sånna här dagar man är sjukt glad över att gå på midgård.

Pusshej :*

Björnen sover, björnen sover, nej nu må du tro.

Hade en underbar kväll hos Klara igår. Lyckades också köra hela långa vägen hem på rekordtid utan att somna. Det var ett tag när jag nästan var orolig på riktigt. Frida ringde och berättade att det var BJÖRN hos henne. Jag som tycker att våra björnar är lite för nära när dom håller sig på kilometers avstånd. Att se en björn är nåt jag såklart vill, men sjukt läskigt ändå att den stog några hundra meter från hennes hus. Fast mest roligt!

Pusshej :*


Hjälp, *svälg*.

Min telefon DOG - vad göra??

Rättelse!

Klara (och alla andra), jag är faktiskt inte emo. Bara lite kluven! Faktum är att jag egentligen är på ruskigt bra humör, och har varit senaste veckan - love it. Tror det var armbandet på yran som startade hela.

Vi ska bara be till gudarna att det inte kommer massa PMS som förstör. Förutom att jag missade min streak och ramlade med longboarden idag. Ordentligt dessutom, haha. Så rullar livet på i ovanligt god takt - L to the ove it! Som sagt, hihi.

Pusshej :*


Just talk to me.

Jag tar det inte hårt, det är en sanning. Men med så många frågetecken är det ju inte konstigt om jag börjar fundera? Tycker dock helt ärligt att om det här hjälper dig så är det bara att köra. Det kanske inte är min ensak alls att veta varför det hjälper.

Tyvärr känns det ändå som att det hade varit enklare om jag bara visste. Har just nu några teorier vilket faktiskt inte alls känns bra. Jag vill inte spekulera, vill inte ens bry mig. Måste ändå säga att jag bryr mig mindre än jag hade trott. Men FORTFARANDE. Det här är ju bara konstigt.

Jag orkar inte riktigt, ska låta det gå en tid nu till att börja med. Problemet är att jag inte nöjer mig utan svar. Någon gång kommer du få en bomb med frågor över dig. Hade det inte varit lättare att bara berätta på en gång då? Vi får väl se..

Pusshej :*

Grääääs, traaaktoooor, sooommaaaaar, tihihii!

Jag vet att jag redan har sagt att det är sommar - men det är liksom så mycket sommar så det inte är sant!

Kom hem nu nyss från träningen, upp på en alldeles grön gård där det stod tre traktorer med diverse påkopplingar. Jag blir helt galen så mycket sommarkänsla det är! Var bara tvungen att säga det (speciellt till er stadsbor som jag inte förstår vad ni gör på sommaren). Förstår inte att nåt så litet kan få en på så fruktansvärt spralligt och glatt humör.

Pusshej :*


1:a juni.

Idag räknas det verkligen som sommar. Juni månad är något speciellt. Igår tog jag bilen till Nisse och AM, tvättade av den och hämtade mjölk från tanken. AM stog och fixade med sin damm, Nisse bar hinkar med vatten - alla var vi ute. Det var sol, det var varmt och det hade kunnat va en vanlig sommardag. Sommar var du hälsad.

Dagar kvar till skolavslutningen: 10
Skoldagar kvar till skolavslutningen: 7
Dagar jag faktiskt har lektioner, kvar till skolavslutningen: 4

Gillar mitt schema just nu, har till exempel inte en enda lektion idag. Så nu ska jag ut och bli skogsmänniska. Vattnade mina fina träd igår och nu ska dom ner i jorden. Önska mig lycka till!

Pusshej :*

RSS 2.0