Lisa och Herr Sedel.

Frida kommenterade och skrev att hon kanske skulle kunna tänka sig att göra en matlogg. Om hon gör det så lovar jag att publicera den här! haha

Annars kan jag idag publicera en finfin ekonomisaga för mellanstadieelever (ska testa den på Oskar lite senare):

"Herr Sedel ligger och sover tryggt på banken eftersom invånarna på jorden inte köper så mycket, de vill spara för att alla inte har jobb. Lisa bestämmer sig för att hon vill köpa en fisk så hon ber en bankman krossa hennes spargris och väcker Herr Sedel. Från början förstår han inte riktigt vad som händer men när han upptäcker att han ska få bli använd blir han glad. Lisa köper sin fisk hos fiskförsäljaren och då blir också han glad för att han får börja jobba. Eftersom Lisa berättar för alla hennes vänner om den fina gröna fisken så köper alla dem också varsin fisk och massa gubbar måste börja jobba med att sälja fisk.

 

Så många barn köper fiskar att till och med fiskfabriken måste anställa mer människor som måste jobba. Herr Sedel flyger nu runt hela världen och används flitigt. Alla arbetare måste få lön och sen köper de massa andra saker.

 

När pengar används mycket för att många jobbar och köper saker så kallas det för högkonjunktur. Men ni minns innan, när Herr Sedel bara låg och sov och väldigt lite pengar användes i världen? Det brukar man istället kalla för lågkonjunktur. Man kan tänka på hög användning av pengar eller låg användning av pengar om man vill. "

 

Snipp snapp snut - så var sagan slut

 

Pusshej :*


Kommentarer
Postat av: Fridaaaan

jag göre!! jag kommer bli bloggkändis

2010-02-13 @ 22:54:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0